Bytte og fylle gass i Norge og Europa

Enten du fyller gass på flaske og tank eller bytter gassflasker, samler vi på denne siden en oversikt over hvor du kan bytte og fylle i Norge og utlandet.  

Siden er i kontinuerlig utvikling og vi tar gjerne i mot ditt tips. Vi tar ikke ansvar for feil i oppføringen da alt baseres på tips fra lesere.

Vær oppmerksom på at norske bytteflasker for gass sjelden kan byttes i utlandet, men på enkelte steder kan de fylles – se lenger ned på siden.

Enten du skal bytte gassflaske eller fylle tank eller flaske så kan det være problematisk å finne rett sted – spesielt i utlandet. Foto: Knut Randem.

Bytte av gassflasker:

Norge:
GassAutomat.no (automater)
AGA (forhandlere)
LPG Gruppen (automater)
Gassautomater levert av Vendanor hos ulike aktører
Circkle K
Kongsberg gass (30 automater i Midt- og Sør-Norge)
Tess
Det kan være overlapp mellom de ulike listene over.

Sør- og sør-vest-Norge:
Agder Gass, Skrubbedalsveien 5, 4848 Arendal. Fylling av flaske, bytte og automater.
Jæren Gass, Grødelandsvegen 367, 4343 Orre. Fylling av alle typer flasker kl 15-18 (lørdag kl 11-15).
Rogaland Gass, V/Dekkbutikken Ålgård AS Kongsgata 12 4330 Ålgård. Flere bytte-automater i distriktet. Fylleautomat på Ålgård åpen man – fre kl 8-16.
Vest Gass, Grønamyrvegen 22, Straume. Bytte på automat og døgnåpen fylling. Har flere bytte-automater i distriktet.

Midt-Norge:
Gass 24/7 11 bytte-automater (også tre fylle-stasjoner)

Flere steder er det også mulig å fylle bytteflaskene.


Fylling av gass:

Fylling av tank/selvfyllingsflasker i Norge:
myLPG.eu (også app)
LPG Gruppen
Kongsberg Gass AS, Fløterveien 2, 3617 Kongsberg, døgnåpen
Jæren Gass, Grødelandsvegen 367, 4343 Orre. Selvfylling av tank/selvfyllingsflaske hele døgnet
Enkelte av byttestedene listet høyere opp har også fylling.


Fylling av norske bytte-flasker i utlandet:
Det er dette som er problematisk: Norske gassflasker byttes ikke i utlandet. De må derfor fylles hos noen som kan og vil fylle en norsk flaske. Om de har adapter eller du må ha med selv, vet vi ikke, men skriver inn det vi vet.
Informasjonen legges ut/endres i den grad vi blir oppdatert av deg. Vennligst tips oss dersom du vet om flere eller om det er feil i vår oppføring.

Sverige
Gasolfyllarne skal kunne fylle det meste, 12 steder i Sverige (bekreftet 2023)
Ystad gasol AB, Södra Zinkgatan 16, 271 39 Ystad fyller norske flasker med klikk-kobling. De har nødvendig overgang (bekreftet 2022)

Danmark og Finland
Vi har ikke registrert fyllesteder i Danmark og Finland, men firmaet Kosangas opplyser på sin hjemmeside at de bytter gassflasker med klikk-kobling på tverrs av landegrensene. Nærmere informasjon finner du her.

Tyskland
Johannsen Metalbau, Hafenstraße 63, 23769 Burg – Fehmarn (bekreftet 2023)
Färber Gas GmbH, Flensburg, Westerallee 143. Hverdager kl 08 – 17.(bekreftet 2023)
Gersbeck Ingo, Spandauer Burgwall 23, 13581 Berlin, hverdager 08 – 15, lørdag til kl 12, fyller med medbragt adapter norsk industri/tysk industri (bekreftet 2023)
Pollmanns-Gas Inh. Martin Pollmanns e.K, Harzstraße 17, 38820 Halberstadt (bekreftet 2023)
Grenzgas Teschke Autogas-Tankstelle und Propangasflaschenfüllstation, Gewerbestraße 19, 25923 Süderlügum.
Schröder Gas, Ruhrstraße 36, 22761 Hamburg, Hverdager kl 07.30 – 16.30. lørdag kl 09-12, bekreftet 2024 at de fyller klikk-kopling. De har også en filial i Thedinghausen ved Bremen (ikke bekreftet om de også fyller her)
Westfa, Hirtenpfad 57, 66862 Kindsbach, Hirtenpfad 57, 66862 Kindsbach. Blandet tilbakemelding: Mislykket forsøk på fylling i juli 2023 (uten medbrakt adapter)

Fakta GmbH Grænsehandel, Haupstrasse 62, Sunderlugum, bytter norske gassflasker.
Fleggaard Harrislee grensehandel, Industrieweg 27, Harrislee, bytter norske gassflasker

Spania
PolaGas, C/. Marineros, 1 – Pol. Ind. IN-2, 03130 Santa Pola (Alicante). Alle dager kl 07 – 21. I 2023 har det vært motstridende meldinger om fylling av kiikk-flasker, men industriflasker fylles.
La Ribera (bobilplass), Avenida Romería de San Blas, 14. CP 30730 San Javier, Murcia fyller industriflasker


Fylling av tank og selvfyllingsflasker i Europa:
Sørover i Europa har gassen ofte et høyere innhold av butan enn vi er vant til i Norge. Pass på å bruke opp slik gass før du skal på vintertur da butan trives dårlig i norsk vinterkulde.

LPG i Europa: myLPG.eu (finnes også som app)
Morelo har laget en oversikt over gassfylling av tank/selvfyllingsflasker. Du finner kartet her. Dette skal være fyllesteder med høyt innhold av propan og mindre butan i gassen. Kartet inneholder også tømmestasjoner for faste tanker.

Husk at du ALDRI skal fylle CNG.

Priser, adapter og åpningstider
Gassmester Johan Langfeldt har samlet oversikten under slik at du kan være litt forberedt på hva du kan vente i det enkelte land når du skal fylle selvfyllingsflasker:

LPG i Norge
LPG i Norge koster i snitt 13,68 NOK per liter, som er 1,16 euro. (Fra april 2023). Gassen er tilgjengelig under navnene Autogas og LPG, men også under betegnelsen Autogass. Du trenger bajonettadapteren innskudd i fyllestussen før fylling. Slike Autogasstasjoner åpner vanligvis fra 07.00 til 22.00, og i de største byene er de åpne, noen steder hele døgnet.

LPG i Sverige
LPG i Sverige koster i gjennomsnitt 13 SEK per liter, som er 1,20 euro. (Fra april 2023). Den er tilgjengelig under navnet Motorgas eller forkortelsen LPG. Du trenger paraboladapteren innskudd i fyllestussen for å kunne fylle. Bensinstasjoner åpner vanligvis fra 07.00 til 22.00, og på motorveier hele døgnet.

LPG i Danmark
LPG i Danmark koster i gjennomsnitt 15,06 DKK per liter, som er 2,02 euro. (Fra april 2023). Som i Tyskland er den tilgjengelig under navnene Autogas og LPG. Du trenger enten parabolen eller bajonettadapteren innskudd i fyllestussen for å kunne fylle. Bensinstasjoner åpner vanligvis fra 07.00 til 18.00, og på motorveier til 22.00.

LPG i Finland
LPG i Finland har jeg hatt problemer med å finne opplysninger om, så som hovedregel er nok ikke dette tilgjengelig i Finland.

LPG i Tyskland
I Tyskland koster literen for tiden i snitt 1,08 euro i Tyskland (per april 2023). Den adapteren som må være innskudd i fyllestussen er Dish-adapteren som vanligvis benyttes, men ACME-adapteren kan måtte brukes i noen tilfeller. Autogas stasjonene langs autobahn er vanligvis døgnåpne, men kjører man noe i landlige strøk eller småbyer føler disse vanlige lokale åpningstider. Det er ca. 6000 slike stasjoner, så man vil nok enkelt finne en fyllestasjon.

LPG i Østerrike
LPG i Østerrike koster i gjennomsnitt 1,36 euro per liter (per april 2023). Som i Tyskland er den tilgjengelig under navnene Autogas og LPG. Du trenger vanligvis Dish-adapteren, men den tyske ACME-adapteren kan brukes i noen tilfeller. Åpningstidene til bensinstasjoner er vanligvis 8.00 til 20.00, og på motorveier og motorveier og føderale motorveier hele døgnet.

LPG i Sveits
LPG i Sveits koster i gjennomsnitt 1,67 CHF per liter, som er 1,70 euro. (Fra april 2023). Som i Tyskland er den tilgjengelig under navnene Autogas og LPG, men også under den franske forkortelsen GPL. Du trenger vanligvis Dish-adapteren, men den tyske ACME-adapteren kan brukes i noen tilfeller. Bensinstasjoner åpner vanligvis fra 07.00 til 20.00, på motorveier og i større byer hele døgnet.

LPG i Italia
LPG i Italia koster i gjennomsnitt 0,77 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under forkortelsen GPL. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjoner åpner vanligvis mellom 7:00 og 12:30 og mellom 15:30 og 19:30. På motorveier er de vanligvis åpne hele døgnet. OBS: I Italia har du ikke lov til å fylle LPG selv, du må stole på bensinstasjonsvakten og derfor på åpningstidene til bensinstasjonen.

LPG i Luxembourg
LPG i Luxembourg koster i gjennomsnitt 0,68 euro per liter (per april 2023). Som i Tyskland er den tilgjengelig under navnene Autogas og LPG, men også under den franske forkortelsen GPL. Du kan bruke den tyske ACME-adapteren. Bensinstasjonens åpningstider er vanligvis 8.00 til 20.00, og på motorveier hele døgnet.

LPG i Nederland
LPG i Nederland koster i gjennomsnitt 1,00 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under forkortelsen LPG. Du trenger bajonettadapteren. Bensinstasjonene er vanligvis åpne fra klokken 07.00 til 20.00, på motorveier, viktige forbindelsesveier og i store byer hele døgnet. Du har ikke lov til å fylle LPG dersom bensinstasjonen ikke er bemannet, det vil si at tjenesten gjøres via fyllepumper.

LPG i Belgia
LPG i Belgia koster i gjennomsnitt 0,65 euro per liter (per april 2023). Som i Tyskland er den tilgjengelig under navnene Autogas og LPG. Du kan bruke den tyske ACME-adapteren. Åpningstidene til bensinstasjoner er generelt 8.00 til 20.00, og på motorveier og viktige forbindelsesveier hele døgnet.

LPG i Frankrike
LPG i Frankrike koster i gjennomsnitt 0,99 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under forkortelsen GPL. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjoner på motorveiene er åpne hele døgnet. Du har ikke lov til å fylle LPG dersom bensinstasjonen ikke er bemannet, det vil si at tjenesten går gjennom fyllepumper som skal være betjent.

LPG i Spania
LPG i Spania koster i gjennomsnitt 0,96 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under forkortelsen GLP. Du trenger Eurodyseadapteren (Euroconnector), og i noen tilfeller også bajonettadapteren. Bensinstasjonene er vanligvis åpne til klokken 20, og på autovia og viktige forbindelsesveier er de åpne hele døgnet.

LPG i Portugal
LPG i Portugal koster i gjennomsnitt 0,81 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under forkortelsene GPL, GLP, GPL Auto og under betegnelsen Autogás. Du trenger Eurodyseadapteren (Euroconnector), og i noen tilfeller også bajonettadapteren. Bensinstasjonene er vanligvis åpne fra klokken 07.00 til 22.00, og på motorveier og i større byer er de ofte åpne hele døgnet.

LPG i Slovenia
LPG i Slovenia koster i gjennomsnitt 0,89 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under navnene Avtoplin eller Plin og under forkortelsene LPG og UNP. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjoner åpner vanligvis fra 07.00 til 20.00, om sommeren til 22.00 og på motorveiene noen ganger hele døgnet.

LPG i Kroatia
LPG i Kroatia koster i gjennomsnitt 0,86 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under navnene Autoplin eller Plin og under forkortelsene LPG og UNP. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjoner åpner vanligvis fra 07.00 til 20.00, om sommeren til 22.00 og på motorveiene noen ganger hele døgnet.

LPG i Hellas
LPG i Hellas koster i gjennomsnitt 0,96 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under navnet υγραέριο eller forkortelsen LPG. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjoner er vanligvis åpne fra 07.00 til 21.00, og på motorveier og i større byer hele døgnet.

LPG i Polen
LPG i Polen koster i gjennomsnitt PLN 3,07 per liter, som er 0,67 euro. (Fra april 2023). Den er tilgjengelig under navnene Gaz eller Autogaz og under forkortelsen LPG. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjoner er generelt åpne i løpet av uken fra 8.00 til 19.00, i helger og helligdager fra 07.00 til 17.00, og døgnet rundt langs store trafikkruter.

LPG i Romania
LPG i Romania koster i gjennomsnitt 3,82 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under forkortelsen GPL. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjonene er vanligvis åpne til klokken 21, og på hovedveiene er de ofte åpne hele døgnet.

LPG i Serbia
LPG i Serbia koster i gjennomsnitt 101,17 RSD per liter, som er 0,87 euro (per april 2023). Den er tilgjengelig under betegnelsen autogas og forkortelsene ТНГ og TNG. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjoner på hovedveier er ofte åpne hele døgnet.

LPG i Slovakia
LPG i Slovakia koster i gjennomsnitt 0,79 euro per liter (per april 2023). Den er tilgjengelig under betegnelsen Autoplyn og forkortelsen LPG. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjoner er generelt åpne i uken fra 06.00 til 20.00, i helger og helligdager fra 8.00 til 20.00, og døgnet rundt langs større trafikkveier og i større byer.

LPG i Tsjekkia
LPG i Tsjekkia koster i gjennomsnitt 16,45 CZK per liter, som er 0,70 euro (per april 2023). Den er tilgjengelig under betegnelsen Ropný plyn og forkortelsen LPG. Du trenger paraboladapteren. Bensinstasjoner er generelt åpne i uken fra 06.00 til 20.00, i helger og helligdager fra 8.00 til 20.00, og døgnet rundt langs større trafikkveier og i større byer.

LPG i Tyrkia
LPG i Tyrkia koster i gjennomsnitt 10,4 TRY per liter, som er 0,49 euro (per april 2023). Den er tilgjengelig under navnene otogaz, otogazlı, gaz og lpg gazları. Du trenger paraboladapteren.

LPG i Ungarn
LPG i Ungarn koster i gjennomsnitt 349,11 HUF per liter, som er 0,94 euro (per april 2023). Den er tilgjengelig under forkortelsen LPG og er også kjent som PB-gáz. Du trenger paraboladapteren for fylling Bensinstasjoner er vanligvis åpne i løpet av uken fra kl. 06.00 til 20.00, og døgnet rundt langs større veier og i større byer.