Bobilplasser i Troms

Balsfjord kommune:
Lakselvdalen
Malangen resort

Dyrøy kommune:
Brøstadbotn

Gratangen kommune:
Foldvik
Årstein

Harstad kommune:
Bjarkøy
Harstad

Ibestad kommune:
Hamnvik

Karlsøy kommune:
Vannvåg

Kvæfjord kommune:
Borkenes

Kvænangen kommune:
Burfjord

Lavangen kommune:
Lavangen båtforening

Lyngen kommune:
Lyngseidet (kommer i august)

Målselv kommune:
Andslimoen

Nordreisa kommune:
Oksfjord Båtforening

Salangen kommune:
Garsnes Brygge
Sjøvegan bobilcamp

Senja kommune:
Botnhamn på Senja
Finnsnes ved båthavn
Finnsnes motell og camping
Husøy på Senja
Lysnes båthavn
Mefjordvær
Skaland
Skrolsvik
Torsken

Tromsø kommune:
Jøvik
Kvaløya
Sommarøy
Tromsø camping
Tromsø, parkeringsplass

Vet du om flere bobilparkeringer? Tips oss!

 

Foto: Knut Randem

Foto: Knut Randem

Litt om Troms:

Fylket grenser i sør til Nordland fylke og i øst mot Finnmark, og fylket danner den midtre delen av Nord-Norge. Dette er det eneste fylket i Norge som både grenser mot Sverige og Finland, henholdsvis Norrbotten og Lappland. Treriksrøysa, Sveriges nordligste punkt, deles med Troms fylke. Nordhellingen av HaltiFinlands høyeste fjell, ligger i fylket.

Fylket har en lang kyst, med mange tusen øyer langs kysten. En knapp halvpart av Norges største øy, Hinnøya, ligger i Troms. Norges nest største øy Senja ligger også i Troms, Norges femte og sjette største øyer, Kvaløya og Ringvassøya like så. Øvrige større øyer i Troms erVannøyaArnøyaRolla og Andørja. Øya med den største befolkningen er likevel den forholdsvis lille Tromsøya.

Lenger inn ligger fjordene, de lengste ligger nord i fylket. Lyngen er lengst, men også Ullsfjorden, Kvænangen, Balsfjorden og Malangen er betydelige fjorder. Lenger sør er fjordene kortere, som Salangen og Lavangen. Mellom de store fjordene ligger det fjellrike halvøyer. Høyest når Lyngsalpene, hvor toppene når opp i 1833 meter.

Midt i fylket ligger det et skogkledd område av lavere fjell og åser. Målselva med sideelva Barduelva ligger i dalbunnen. Reisadalen danner et langt dalføre i den nordlige delen av fylket. Mot grensen mot Sverige og Finland ligger det avrundede fjell.

Fylkets største by er Tromsø, med ca. 68 000 innbyggere (1.jan.2011). By nummer to er Harstad, og nummer tre er Finnsnes.

Kilde: Wikipedia Creative Commons