Bobilparkering i Sogn og Fjordane

Askvoll kommune:
– Askvoll gjestehamn
Stongfjorden bobilparkering

Bremanger kommune:
Iglandsvik
– Grotle

Gloppen kommune:
Sandane
– Utvikfjellet bobilparkering

Gulen kommune:
Mjømna kystcamp
Tausevågen marina

Kinn kommune:
Eikefjord
Florø sentrum
Florø stadion
– Måløy bobilhavn
Refviksanden camp
– Reksta – Rognaldsvåg skule
Stavang bubilhavn

Stad kommune:
Nordfjordeid

Sunnfjord kommune:
Førde båtklubb
– Viksdalen, Vikum bobilparkering

 

 

Vet du om flere bobilparkeringer i Sogn og Fjordane? Tips oss!

 

Litt om Sogn og Fjordane:

Dette er et fylke på Vestlandet, som strekker seg over 18 623 km² og omfatter 26 kommuner fordelt på de fire distriktene Ytre SognIndre SognSunnfjord og Nordfjord med til sammen ca. 108 000 innbyggere. Sogn og Fjordane er Norges nest minste fylke i folketall og det åttende største i areal. Fylket grenser til Hordaland i sør, Buskerud i sørøst, Oppland i øst og Møre og Romsdal i nord. De tre byene i fylket er FlorøFørde og Måløy. Administrasjonssenteret er Hermansverk. Likevel har ikke innbyggerne i Sogn og Fjordane en dominerende by. Befolkningen i fylket (særlig Sogn og Sunnfjord) regner Bergen som sin dominerende by, selv om Bergen ligger i et annet fylke.

Fylket har mange store og lange fjorder, som for eksempel Sognefjorden, den lengste fjorden i Norge. I tillegg befinner Jostedalsbreen på hele 487 km² seg her. Det er den største isbreen på det europeiske fastlandet, og er omringet av mindre breer og brearmer. På grensen mellom kommunene Luster og Årdal ligger Store Skagastølstind, som med sine 2 405 moh. er Vestlandets høyeste og Norges tredje høyeste fjelltopp. Ytterst mot havet ligger Norges vestligste by, Florø.

Fylket er svært fjellrikt, og har flere gode lakseelver. Fylket har også mange frodige jordbruksbygder og betydelig fruktdyrking. Husdyrhold, skogbruk og fiskeoppdrett er også utbredt i fylket. Andre viktige næringer er industri, handel, turisme, privat og offentlig tjenesteyting og administrasjon.

Nærøyfjorden og Urnes stavkirke står oppført på UNESCOs verdensarvsliste.

Kilde: Wikipedia Creative Commons