Bobilparkering i Innlandet

Alvdal kommune:
Alvdal
Gjelten bru

Eidskog kommune:
Morokulien – Monte Bello camping
Vestmarka

Elverum kommune:
Skogmuseet

Etnedal kommune:
Sebu – Røssjøen

Gausdal kommune:
Segalstad seter
Strand fjellstue

Gjøvik kommune:
Biri
Gjøvik – båtforeningen
Furuseth gård
Sveastranda camping

Gran kommune:
Brandbu, Tegneseriemuseet

Grue kommune:
Finnskogen Bobilpark

Hamar kommune:
Hamar båtforening
Vikingskipet

Kongsvinger kommune:
Arkovegen

Lillehammer kommune:
Lillehammer, Lysgårdsbakkene

Lom kommune:
Bøverdalen, Leirvassbu turisthytte

Nord-Aurdal kommune:
Aurdal fjordcamping
Fagernes camping
Vasetdansen camping

Nord-Fron kommune:
Kvam

Ringebu kommune:
Krekke rasteplass
Venabygd, Rondevegen

Sel kommune:
Høvringen, Rondane Haukliseter fjellhotell
Mysuseter servicesenter
Otta

Trysil kommune:
Trysil nord på rv 26

Tynset kommune:
Kvikne fjellhotell

Vestre Slidre kommune:
Røn, Storfjorden

Vågå kommune:
Steinhole fjellcamp på Valdresflya

Østre Toten kommune:
Evjua strandpark
Hersjøen i Totenåsen

Øystre Slidre kommune:
Beitostølen

 

Vet du om flere bobilparkeringer i Oppland? Tips oss!

 

Litt om fylket:

Dette er et norsk fylke, som grenser mot Sør-TrøndelagMøre og RomsdalSogn og FjordaneBuskerudAkershus,Oslo og Hedmark. Det er et innlandsfylke, og landets eneste som hverken har grense til hav eller annet land.

Frem til 1919 var fylkets navn Kristians amt. Fylket består av de to dalførene Gudbrandsdalen og Valdres, samt de tre landskapene TotenHadeland og Land, noe som henspiller på fylkets våpen, en mogop med to blomster (dalførene) og tre blad (landskapene). Ubekreftede informasjoner sier at fylket faktisk var landets mest befolkede på slutten av 1800-tallet, men at migrering til spesielt Oslo-området og stor emigrasjon særlig til Amerika gjorde at befolkningen sank ut på 1900-tallet. Opplandene var fra gammelt navnet på området innenfor («ovenfor») Viken. Det omfattet da både dagens Oppland (Vest-Oppland) og Hedmark (Øst-Oppland).

Fylket er usedvanlig fjellrikt, og av arealet på vel 25 000 km² ligger kun 5109 km² under 600 moh. Landets høyeste fjell, Galdhøpiggen (2469 moh.) samt fjellmassivene JotunheimenDovrefjell og Rondane har store arealer innenfor fylkets grenser. Oppland består ellers av typiske flatbygder som Toten og Hadeland og de to dalførene. Området lengst sør i fylket, langs Norges største innsjø Mjøsa, og videre til fylkessetet Lillehammer har relativ tett bosetning, ellers er fylket mer grisgrendt. På Hadeland, som for øvrig er et viktig jordbruksområde, bor mange pendlere, både til OsloGardermoenHønefoss og Gjøvik-området. Gjøvik, som er fylkets største kommune i folketall, er også den største handelsbyen mellom Oslo og TrondheimLillehammer, som altså har fylkets administrasjon, arrangerte i 1994 de Olympiske vinterleker. Byen huser også viktige utdanningsinstitusjoner og muséer.

De største vassdragene i Oppland er GudbrandalslågenEtnaDokka og Begnavassdraget. Dessuten finnes mindre vassdrag som drenerer til MjøsaRandsfjordenHurdalsvassdragetLeira og Oslomarkavassdragene.

Kilde: Wikipedia Creative Commons