Bobilplasser i Hordaland

Austrheim kommune:
Kjelstraumen vertshus
Mastrevikane bobilparkering
Åvika bobilparkering

Askøy kommune:
Herdla

Bergen kommune:
Bergen, Bergenshallen

Bjørnafjorden kommune:
Eikelandsosen
Osøyro
Øvreeide gard

Bømlo kommune:
Erevik grendatun
Finnås, Kulleseid gjestehavn
Skipavik

Etne kommune:
Litledalen
Rullestad
Skånevik, Ebne bubilparkering

Fedje kommune:
Kræmmerholmen

Fitjar kommune:
Stord, Fitjar kai

Kvam kommune:
Norheimsund, Kvamskogen
Norheimsund
Øystese bubilparkeringSTENGT

Kvinnherad kommune:
Husnes båthavn
Matre, Matrefjorden
Mauranger, Sundal camping
Rosendal, Skålavika
Sæbøvik på Halsnøy
Uskedalen, Øyro

Masfjorden kommune:
Masfjordnes
Stordalen fjellstove

Modalen kommune:
Mo

Stord kommune:
Leirvik

Sveio kommune:
Base Camp Ålfjorden
Våganesvegen

Ullensvang kommune:
Hardanger bobilparkering
Odda sentrum
Seljestad, Korlevoll parkering
Utne, Lothe camping

Voss kommune:
Voss golfbaner

Øygarden kommune:
Kleppholmen, Kleppe båtlag
Klokkarvik båtlag
Rong

.

Vet du om flere bobilparkeringer i Hordaland? Tips oss!

 

Litt om Hordaland:

Fylket ligger sør-vest i Norge og grenser i vest til Nordsjøen, fylket grenser også til Sogn og Fjordane i nord, Buskerud og Telemark i øst, og Rogaland i sør. Hordaland og Rogaland blir ofte kalt et Norge i miniatyr fordi de to fylkene har litt av alt når det gjelder landskap. Det er høye fjell og dype fjorder, landbruksjord og skog, fosser og stille vann, lange sandstrender og bratte svaberg.

Hardangerfjorden er fylkets lengste og dypeste fjord med henholdsvis 179 km lengde og 800 meter dyp. Nordmannslågen er Hordalands største innsjø, og dekker 11 km². Med sine 1 863 meter over havet er Hardangerjøkulen fylkets høyeste fjell. Osterøy er den største øy med sine 328 km², mens Fedje med sine 9 km² er fylkets minste kommune. Modalen har færrest innbyggere, med kun 350, mens Bergen er Hordalands største by og mest folkerike kommune med sine ca. 260 798 innbyggere. I areal er derimot Voss størst, 1 805 km².

Vi kan dele opp Hordaland i flere geografiske områder;

Sunnhordland

Helt sør i Hordaland ligger Sunnhordland. Det er store variasjoner i dette distriktet på grensen til Rogaland. Her finnes det høye fjell og isbreer, små holmer og skjær, tettbygde strøk og landbruksområder. Stord er den eneste byen her, mens Haugesund i Rogaland ligger like over fylkesgrensen i sør.

Hardanger

Nordøst for Sunnhordland ligger Hardanger. Hardanger er kjent for et fjellandskap og fruktdyrking innover Norges nest lengste fjord, Hardangerfjorden. Den eneste byen i Hardanger er Odda.

Voss

Voss er et innlandsdistrikt og et trafikknutepunkt, og er med sine 1 805 kvadratkilometer den største kommunen i Hordaland fylke. Voss ligger i overgangssonen mellom kyst- og innenlandsklima. På årsbasis har Vossevangen om lag 1200 mm nedbør, og i de fire sommermånedene har Vossevangen omtrent samme nedbørsmengde som Geilo og Oslo (i underkant av 300 mm). Landskapet her kan minne om Gudbrandsdalen med mindre dalfører, innsjøer og elver med en del jordbrukslandskap.

Midthordland

Midthordland er preget av storbyen Bergen og dens omland. Midthordland regnes sammen med Nordhordland som regionen Bergen og omland. Landskapet her er også svært variert. Her finnes det en del små og store øyer og holmer ute med kysten. Disse øyene er ofte folkerike og fremstår som et omland til Bergen. Inne i landet er det mer fjellrikt og mye skog, noe som gjør at det bor adskillig færre her enn ved kysten. Den største og viktigste jordsbrukskommunen er forunderlig nok Bergen, med Fusa på andre plass.

Nordhordland

Nordhordland ligger nord for Bergen og grenser til Sognefjorden i nord. Næringslivet i Nordhordland har tradisjonelt vært basert på landbruk, fiske og industri, i nyere tid er også oljerelaterte virksomheter sterkt representert, særlig på Mongstad. Det er også betydelig kraftproduksjon i Masfjorden, Modalen og Vaksdal. I kommunesenteret Dale i Vaksdal ligger en av landets ledende trikotasjefabrikker.

Kilde: Wikipedia Creative Commons