Bobilparkering i Vest-Agder

Farsund, Rotterdam på Farøy

Farsund, Borshavn ved Borshaug

Farsund, Lista fyr

Flekkefjord sentrum

Hidra, Kirkhamn gjestehavn

Kristiansand, Odderøya parkeringsplass

Kvinesdal kommunale bobilplass

Mandal sentrum

Spangereid gjestehavn, Lindesnes

 

Vet du om flere bobilparkeringer i Vest-Agder? Tips oss!

 

Litt og Vest-Agder:

Dette er Norges sydligste fylke. Det grenser mot Rogaland i vest, Aust-Agder i øst og nord og mot Skagerrak i sør. Kystlinjen er 709 km lang. Folkemengden er 174 324 (1. januar 2012). Fylkesadministrasjonen er lokalisert til Kristiansand.

Vest-Agder fylke tilsvarer i all hovedsak området som til og med 1918 hadde navnet Lister og Mandals amt, samt Kristiansand som stod utenfor amtet.

Navnet Agder har grunnbetydningen «utstikker» og det fins øvrige navn i Europa dannet med samme ordstoff f. eks. i Cap d’Agde (= Kapp Agder) på Frankrikes middelhavskyst. Dette skyldes at dette er felles, nedarvet, indoeuropeisk ordstoff. Grekerne oppfattet navnet som Agathe, og fra Hecataeus‘ geografiske beskrivelser fra 500-tallet f.Kr, vet vi at den greske kolonien ved Cap d’Agde het nettopp Agathe.

Vest-Agder består nesten utelukkende av grunnfjell, den kaledonske fjellkjedefoldingens skyvedekker nådde ikke så langt sørøst. Vanlige bergarter er gneisgranitt og marmor. I Knaben gruver nord i Kvinesdal har det vært brutt molybden.

Langs Vest-Agders kyst går en utløper av Golfstrømmen før den avbøyes ved å blande seg med strømmer fra øst for å gå sydover mot Danmark. Dette gir en havtemperatur som er en medvirkende årsak til at fylket har landets varmeste og mest solrike klima.

Kilde: Wikipedia Creative Commons