Bobilparkering i Møre og Romsdal

Atlanterhavsveien

Aukra

Bremsnes på Averøy

Fiskå, Statoil

Fosnavåg (Lanternen marina)

Fosnavågparken i sentrum

Geilevika, Godøy småbåtforening (Giske kommune)

Hareid småbåtlag STENGT

Kristiansund

Leikong, Herøy kommune

Rauma kommune, Gjerdset turistsenter

Skodje, Solnørvika

Sykkylven, Aure

Søvik og Gamlem småbåtlag

Tresfjord småbåthavn

Vanylven kommune:
Hakallegarden
– Notaplassen i Syvde

Ålesund, Hjelsetgården bobilparkering

Åndalsnes langtidsparkering

 

Vet du om flere bobilparkeringer i Møre og Romsdal? Tips oss!

 

Ålesund bobilparkering. Foto: Knut Randem.

Ålesund bobilparkering. Foto: Knut Randem.

Litt om Møre og Romsdal:

Fylket er et av Norges 19 fylker. Det regnes i noen sammenhenger til Midt-Norge og i andre sammenhenger til Vestlandet. Møre og Romsdal grenser i øst til Sør-Trøndelag, i sør-øst til Oppland og i sør-vest til Sogn og Fjordane.

ÅlesundMoldeKristiansundUlsteinvikFosnavåg og Åndalsnes er byene i fylket, som består av de tre distriktene (tidligere fogderieneSunnmøreRomsdal og Nordmøre.

Møre og Romsdal svarer til Møre bispedømmeSunnmøre politidistrikt og Nordmøre og Romsdal politidistrikt samt Sunnmøre domssogn, Romsdal domssogn og Nordmøre domssogn. Regionalt er fylket en del av Frostating lagdømme, Helse Midt-NorgeStatens vegvesen region Midt, og møter i Vestlandsrådet.

Fylkesvåpenet består av tre stiliserte vikingskip, ett for hvert fogderi. Våpenet er imidlertid ikke formelt godkjent av Kongen, da skipene ses forfra. Fylkesadministrasjonen ligger i Molde.

Navnet er todelt. Møre kommer av mare (hav), og referer egentlig til det tøffe havstykket Hustadvika. Sunnmøre og Nordmøre refererer således til landskapene henholdsvis sør og nord for Hustadvika, som ligger ytterst i Romsdal. Frem til amtsordningen ble avviklet i 1919 het området Romsdals amt, men byttet da navn til Møre fylke. Romsdal kom inn igjen i navnet i 1935.

Kilde: Wikipedia Creative Commons